Polityka prywatności

Polityka prywatności

SZANUJEMY TWOJĄ PRYWATNOŚĆ Twoje dane osobowe chronione są zgodnie z RODO oraz wcześniejszą ustawą o ochronie danych osobowych z 29.08.1997 r (Dz. U. Nr 133, poz. 883) oraz Ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 133, poz. 1204).

W związku z wejściem w życie Rozporządzeniem Ochrony Danych Osobowych, pragniemy poinformować, że jako Szwed Distribution Sylwia Szwedowska jest administratorem danych osobowych i przetwarzamy je w sposób bezpieczny oraz zgodny z prawem. Po wielu latach prac, Unia Europejska przyjęła nowe, jednolite przepisy, które będą bezpośrednio obowiązywać we wszystkich 28 krajach członkowskich oraz w krajach z poza Unii, które będą chciały przetwarzać dane osobowe obywateli UE. Rozporządzenie Ogólne w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, w skrócie RODO, obowiązuje w Polsce od 25 maja 2018 roku. W związku z tym, zaktualizowaliśmy Politykę Prywatności, w tym zakres przysługujących Państwu praw:

  • prawo dostępu do danych – mają Państwo prawo do informacji o zakresie i celu przetwarzania Państwa danych osobowych
  • prawo do sprostowania danych – mają Państwo prawo do poprawy danych
  • prawo do bycia zapomnianym – maja Państwo prawo do trwałego usunięcia danych
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych – mają Państwo prawo wstrzymania przetwarzania danych, np. do czasu ich poprawienia lub wyjaśnienia celu i zakresu przetwarzania
  • prawo do przenoszenia danych – maja Państwo prawo do przeniesienia danych do innego administratora danych w formacie umożliwiającym odczyt maszynowy
  • prawo do sprzeciwu – mają Państwo prawo wyrazić sprzeciw dotyczący przetwarzania danych
  • prawo do sprzeciwu dotyczącego profilowania – mają Państwo prawo do wyrażenia sprzeciwu wykorzystania Państwa danych do decyzji opartych na zautomatyzowanym przetwarzaniu Państwa danych
  1. Jakie dane o Tobie zbieramy? Dane zbierane podczas rejestracji abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszego systemu będziesz musiał sie zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie. Hasła nie jesteśmy w stanie odczytać, jest dla nas ukryte. Dane zbierane podczas transakcji zakupu Zanim będziemy mogli dokonać transakcji zakupu towaru w naszym sklepie zapytamy Ciebie o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu. Dane dotyczące formy płatności, np. typ karty kredytowej, numer karty kredytowej, datę ważności, numer CVV (trzycyfrowy kod na odwrocie Twojej karty kredytowej) przechowywane są przez firmę PayU. Dane zbierane automatycznie Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp. Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami gdy kontaktujesz się z nami za pomocą telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. numer telefonu, imię, nazwisko, adres email itp.
  2. W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane? W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja nie jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu. Dane zbierane podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz dostarczenia Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej dostawę towaru (Poczta Polska S.A., firma kurierska DPD lub Partner Furgonetka.pl z którą współpracujemy w zakresie obsługi przesyłek kurierskich), transakcje płatnicze w celu obciążenia Twojej karty kredytowej lub realizacji przelewu online obsługuje dla nas firma PayU. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz płatności online. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości. 
  3. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować? Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas automatyczne emaile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojej transakcji. Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, będziesz od nas otrzymywać drogą emailową nasz Newsletter. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracj. Zgodę możesz w każdym momencie wycofać logując się do swojego konta w naszym sklepie.
  4. W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych? Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Możesz w tym miejscu również wycofać wszelkie udzielone nam zgody. Jeśłi nie rejestrowałeś się, a chcesz usunąć swoje dane masz do tego pełne prawo, wystarczy złożyć taką prośbę dowolnym kanałem (poprzez e-mail, telefon).
  5. Wykorzystanie ciasteczek ("s") Nasza strona internetowa może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. 
  6. Szwedshop wykorzystuje narzędzia Google Adwords, zastrzegamy więc możliwość śledzenia działań odwiedzającego sklep, ale tylko w ramach tej usługi.
  7. Nasze serwery pocztowe utrzymywane są przez hekko.pl z którym mamy podpisaną umowę RODO - twoje dane są bezpieczne.
  8. Sklep szwedshop.pl utrzymywany jest przez redcart.pl który działa zgodnie z RODO - twoje dane są bezpieczne
  9. Zmiany naszej polityki prywatności. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie. Jakiekolwiek zmiany nigdy nie wpływają na naszą nadrzędną zasadę: nie sprzedajemy i nie udostepniamy osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/użytkowników szwedshop.pl.
  10. Nasz sklep jest chroniony Cetryfikatem SSL